Úrady v USA našli telo ročného chlapca, ktorého prúd vody vytrhol matke z náruče

NETKY.SK • 17 September 2018, 18:55 • 2 min
Úrady v USA našli telo ročného chlapca, ktorého prúd vody vytrhol matke z náruče

WILMINGTON - Úrad šerifa v okrese Union v americkom štáte Severná Karolína v pondelok oznámil, že našli telo ročného chlapca, ktorého zmietla záplavová voda, keď vykĺzol z matkinho uvoľneného zovretia.

slovakia

left justify in out

Úrad šerifa identifikoval chlapca na svojej stránke na Facebooku ako Kaidena Leeho-Welcha, informovala tlačová agentúra AP.

Hovorca Tony Underwood dodal, že žena a jej dieťa smerovali na návštevu k príbuzným.

 

Žena prešla s autom popri zátarasách na hlavnej ceste 218 v okrese Union. Žena neskôr úradom povedala, že niekto odtlačil zátarasy trocha nabok, vďaka čomu si myslela, že tadiaľ môže prejsť a pokračovať v jazde ďalej.

 

Auto s dvojicou však zmietla z cesty záplavová voda a pritlačila ho ku skupine stromov. Žene sa podarilo vyslobodiť ročného Kaidena zo sedadla auta a ujsť. Avšak voda bola hlboká, žena povolila zovretie a syna jej strhol a odniesol prúd.

V piatok zasiahol štáty Severná a Južná Karolína na východnom pobreží USA hurikán Florence, ktorý medzičasom zoslabol na tropickú tlakovú níž. Počet obetí prírodného živlu je podľa posledného aktuálneho údaju 16.

 

Hoci vietor sprevádzajúci Florence postupne slabne, hrozbou zostávajú pokračujúce výdatné dažde, ktoré spôsobujú záplavy. Od štvrtka do nedele napršalo napríklad v meste Swansboro na pobreží Severnej Karolíny takmer 860 milimetrov zrážok.

 

Tisícom ľudí bola nariadená evakuácia vzhľadom na obavy, že nasledujúce dni môžu priniesť najničivejšie povodne v histórii Severnej Karolíny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona