Úrady v regióne žiadali pred oslavami v Nice o posilnenie polície

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 18:07 • 2 min
Úrady v regióne žiadali pred oslavami v Nice o posilnenie polície

PARÍŽ - Trojdňový štátny smútok sa dnes začal vo Francúzsku, ale táto pocta obetiam útoku na promenáde v Nice nijako neutlmila rozvášnenú francúzsku politiku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Christian Estrosi, hlavný predstaviteľ regiónu Provensalsko-Alpy-Azúrové pobrežie a člen francúzskej opozičnej strany Republikáni, napísal otvorený list zverejnený na webovej stránke regionálneho denníka Nice-Matin.

 

V liste označil Estrosi súčasné vedenie krajiny za "neschopné". A dodal, že pred oslavami s ohňostrojom 14. júla žiadal o posilnenie policajných síl v Nice, ale dostal odpoveď, že to nie je potrebné. Práve na týchto oslavách zaútočil nákladným autom 31-ročný muž, ktorý zabil 84 ľudí a zranil ďalších najmenej 200 osôb. Nakoniec ho zastrelila polícia.

 

Vo Francúzsku sa na budúci rok budú konať voľby a mimoriadne nepopulárny francúzsky prezident Francois Hollande musí odolávať súperom nielen vo vlastnej socialistickej strane, ale aj v pravicovej strane Republikáni exprezidenta Nicolasa Sarkozyho a v krajne pravicovom Národnom fronte líderky Marine Le Penovej.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies