Úrady v Naí Dillí sa pre smog snažia obmedziť premávku na cestách

NETKY.SK • 2 Január 2016, 09:48 • 2 min
Úrady v Naí Dillí sa pre smog snažia obmedziť premávku na cestách

NAÍ DILLÍ - Úrady v indickej metropole Naí Dillí dnes zakázali majiteľom vyše 1 milióna súkromných áut vyjsť na cesty. Dôvodom je smog.

slovakia

left justify in out

Indické hlavné mesto patrí medzi najznečistenejšie na svete. Úroveň exhalátov až desaťnásobne prekračuje odporúčaný limit Svetovej zdravotníckej organizácie. Informovala o tom agentúra AFP. Od 1. januára 2016 tak môžu po cestách v meste jazdiť len autá s nepárnym evidenčným číslom a v párne dni zase autá s párnym číslom. Obmedzenia zatiaľ platia do 15. januára.

 

Okrem toho úrady zatvorili niektoré uhoľné elektrárne, ktoré patria medzi najväčších znečisťovateľov ovzdušia a začali "vysávať" cesty, aby odstránili aspoň časť prachu.

 

Ale kritici upozorňujú, že zákaz jazdy vybraných áut nemusí priniesť želaný výsledok, pretože vodiči v Naí Dillí si s dodržiavaním predpisov hlavu nelámu. Indovia sú tiež známi svojou "vynachádzavosťou" a sú schopní sfalšovať evidenčné čísla alebo v prípade bohatších domácností kúpiť si ďalšie auto.

 

Indickú metropolu už pár týždňov zahaľuje hustý smog. Radnica najala 3000 súkromných autobusov, aby posilnila verejnú dopravu v meste počas obmedzení pre vjazd áut na cesty.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies