Úrady ukončili trojdňový zákaz vychádzania v Sierre Leone kvôli ebole

NETKY.SK • 22 September 2014, 07:09 • 2 min
Úrady ukončili trojdňový zákaz vychádzania v Sierre Leone kvôli ebole

FREETOWN - Úrady v západoafrickom štáte Sierra Leone ukončili v nedeľu trojdňový zákaz vychádzania, ktorý bol zavedený, aby pomohol zastaviť šírenie eboly. Oznámila to dnes televízna stanica CNN.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia nemohli od piatkovej polnoci opustiť svoje domovy. Dobrovoľníci za tento čas navštevovali domácnosti a obyvateľom poskytovali informácie o tomto nákazlivom ochorení. Podľa sierraleonského ministerstva zdravotníctva sa týmto spôsobom podarilo kontaktovať viac ako 75 percent z 1,5 milióna domácností. Hoci krízové operačné stredisko oficiálne ukončilo zákaz vychádzania, opatrenia budú pokračovať v tých komunitách, ktoré boli identifikované ako problémové miesta, uviedlo ministerstvo vo vyhlásení. 
      

Najsmrteľnejšia epidémia eboly od jej objavenia v roku 1976 si od zdokumentovania prvého prípadu vlani v decembri vyžiadala v najviac postihnutých krajinách - Guinei, Libérii a Sierre Leone - viac ako 2630 obetí.  Vírus eboly sa šíri kontaktom s telesnými tekutinami infikovanej osoby a jej prvými príznakmi sú náhly vzostup teploty, slabosť, bolesti svalov, bolesti hlavy a bolesti v krku. Je pomenovaný po rieke Ebola v Konžskej demokratickej republike (predtým Zair), kde bolo ochorenie po prvý raz identifikované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona