Úrady skorigovali počet zachránených z potopeného trajektu

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 15:32 • 2 min
Úrady skorigovali počet zachránených z potopeného trajektu

SOUL - Potopenie juhokórejského trajektu Sewol pred troma týždňami prežilo menej ľudí, ako sa doteraz uvádzalo, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Juhokórejské úrady oznámili, že sa mýlili pri spočítaní ľudí, ktorí nešťastie prežili, ako aj pri údajoch o nezvestných pasažieroch.
     

Nepodarilo sa zachrániť 174 ľudí, ale len 172 osôb. Zároveň pobrežná stráž skorigovala počet ešte stále nezvestných pasažierov z 33 na 35 osôb.
     

Jedného zo zachránených evidovali doteraz pod dvoma rozličnými menami. V ďalšom prípade došlo k omylu v evidencii na základe nesprávnych údajov pasažierov. V prípade dvoch ďalších nezvestných ide o Číňanov. Zistilo sa to vyhodnotením údajov na kreditných kartách.
     

Do dnešného popoludnia sa vo vraku a pri juhozápadnom pobreží Južnej Kórey našli telá 269 ľudí, pričom pátranie po nezvestných pokračuje.
     

Juhokórejskí vyšetrovatelia predpokladajú, že potopenie trajektu 16. apríla mohlo spôsobiť jeho preťaženie a tiež predošlé rekonštrukcie 20-ročného plavidla.
     

Hmotnosť nákladu trajektu viac než trojnásobne prekračovala jeho oficiálnu maximálnu nosnosť. Prepravoval 3608 ton nákladu vrátane 108 vozidiel, keď došlo k jeho prevrhnutiu a potopeniu na ceste z prístavu v juhokórejskom meste Inčchon na dovolenkový ostrov Čedžu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies