Úrady skonfiškovali Kaddáfího majetok v hodnote 1,1 miliardy eur

NETKY.SK • 29 Marec 2012, 07:09 • 2 min
Úrady skonfiškovali Kaddáfího majetok v hodnote 1,1 miliardy eur

rady skonfiškovali Kaddáfího majetok v hodnote 1,1 miliardy eur - Politika Talianska daňová polícia v stredu skonfiškovala majetok v hodnote 1,1 miliardy eur, ktorý mal patriť zvrhnutému líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu a členom jeho rodiny. Týka s

slovakia

left justify in out

img

Talianska daňová polícia v stredu skonfiškovala majetok v hodnote 1,1 miliardy eur, ktorý mal patriť zvrhnutému líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu a členom jeho rodiny.
      Týka sa to predovšetkým podielov vo veľkých talianskych firmách vrátane banky Unicredit, automobilky Fiat, energetickej spoločnosti Eni a priemyselného holdingu Finmeccannica, uviedol veliteľ daňovej polície Gavino Putzu. Kaddáfí tiež vlastnil akcie v špičkovom futbalovom tíme Juventus Turín.
      Medzi ďalšími aktívami boli bankové vklady, nehnuteľný majetok - byt v centre Ríma a 150-hektárový pozemok na ostrove Pantelleria a taktiež dva vysokovýkonné motocykle, údajne patriace Kaddáfího synovi Sádímu.
      Pri operácii zhabali majetok aj bývalého šéfa líbyjskej tajnej služby Abdulláha Sanúsího. Toho zatkli tento mesiac v Mauritánii. Talianske úrady nariadili konfiškáciu na žiadosť Medzinárodného trestného súdu so sídlom v Haagu. Ten sa zaoberá podaniami obetí Kaddáfího režimu.
      Muammara Kaddáfího zabili vlani 20. októbra po tom, ako ho dolapili povstalecké jednotky v jeho rodnej Syrte.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies