Úrady schválili prezidentskú kandidatúru miliardára Prochorova

NETKY.SK • 26 Január 2012, 08:01 • 2 min
Úrady schválili prezidentskú kandidatúru miliardára Prochorova

rady schválili prezidentskú kandidatúru miliardára Prochorova - Politika Ruská volebná komisia dnes oficiálne zaregistrovala kandidatúru miliardára Michaila Prochorova na prezidenta. Tretí najbohatší muž Ruska chce byť v marcových voľbách hlavným vyzývate

slovakia

left justify in out

img

Ruská volebná komisia dnes oficiálne zaregistrovala kandidatúru miliardára Michaila Prochorova na prezidenta. Tretí najbohatší muž Ruska chce byť v marcových voľbách hlavným vyzývateľom favorizovaného premiéra Vladimira Putina.
      "Verím, že Putin a ja budeme stáť proti sebe v druhom kole volieb," uviedol 46-ročný Prochorov pre agentúru Interfax. 
      Oligarcha, v zahraničí známy najmä ako majiteľ amerického profesionálneho basketbalového tímu New Jersey Nets, presadzuje opatrné trhové reformy. Vyhýba sa priamej kritike Putina, preto čelí obvineniam, že má len odviesť hlasy opozičných voličov.
      Sám Prochorov odmieta tvrdenia, že jeho kandidatúru odobril Kremeľ, aby vytvoril zdanie skutočného volebného súboja. 
      Ústredná volebná komisia v utorok zamietla prezidentskú kandidatúru opozičného predstaviteľa Grigorija Javlinského, predsedu liberálnej strany Jabloko. Podľa komisie bola štvrtina podpisov pod jeho žiadosťou o registráciu neplatná.
      Javlinskij vyhlásil, že úrady mu chcú zabrániť kandidovať s cieľom nedopustiť faktickú súťaž. Ostatní prezidentskí kandidáti sú podľa neho len formálni súperi Putina, ktorí rešpektujú pokyny Kremľa.
      Jasným favoritom marcových volieb je premiér a exprezident Putin, ktorý sa bude uchádzať už o tretí mandát hlavy štátu. Jeho kritici tvrdia, že si chce vylúčením potenciálnych súperov zaistiť okamžité víťazstvo, aby sa nemuselo konať politicky citlivé druhé kolo volieb. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies