Úrady na Floride potvrdili 94 obetí po páde obytnej budovy, nezvestných ostáva 22 ľudí

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 06:07 • 2 min
Úrady na Floride potvrdili 94 obetí po páde obytnej budovy, nezvestných ostáva 22 ľudí

MIAMI - Počet mŕtvych po páde obytnej budovy vo floridskom Surfside sa zvýšil na 94. Ďalších 22 osôb je stále nezvestných.

slovakia

left justify in out

Hlavná predstaviteľka okresu Miami-Dade Daniella Levine Cava uviedla, že dosiaľ identifikovali 83 obetí, ale „proces identifikácie sa postupne komplikuje“.

 


Starosta Surfside Charles Burkett povedal, že úrady zvýšia bezpečnosť okolo hromady trosiek bytového domu. Povolený vstup bude mať iba oprávnený personál.

 

img

 

Cieľom je zabezpečiť, aby pátracie tímy mohli bez problémov pokračovať v uchovávaní osobných predmetov nájdených v sutinách a vyhli sa tak nežiadúcej kriminalite.

 

Prečítajte si tiež: Na Floride ukončili pátraciu akciu po osobách, ktoré uviazli v sutinách zrútenej budovy. Záchranárom sa nepodarilo nájsť 86 nezvestných


Úrady tiež vylúčili možnosť, že v ruine budovy sa podarí nájsť niekoho živého. Aktuálne sa však ocitajú pod tlakom pozostalých, ktorí chcú pochovať svojich príbuzných.

 

img


Časť 12-podlažného bytového domu Champlain Towers South sa zrútila 24. júna, neskôr ale museli zdemolovať aj jej stojacu zvyšnú časť, aby neohrozili záchranárov pri pátracej akcii.
 

Mohlo by vás zaujímať: Budovu na Floride zrovnali zo zemou. Pátracia akcia po nezvestných bude pokračovať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies