Úrady majú s novými známkami zmätok, pokuty zatiaľ nikto nedostal: Dá sa im však aj šikovne vyhnúť

NETKY.SK • 11 Február 2016, 19:28 • 2 min
Úrady majú s novými známkami zmätok, pokuty zatiaľ nikto nedostal: Dá sa im však aj šikovne vyhnúť

BRATISLAVA – Od 1. januára sa na Slovensku prešlo z papierových na elektronické známky. Tie kontrolujú kamerové systémy, ktoré sú rozmiestnené na všetkých diaľniciach na Slovensku. Motoristi však pokuty nedostali žiadne.

slovakia

left justify in out

Tisícky čiernych jázd, ale žiadne pokuty. Stopercentná kontrola, ale zatiaľ bez dôsledkov pre neplatičov. To je súčasná realita nového systému elektronických diaľničných známok.

 

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) len v piatok namerala viac ako 7000 nepoctivých vodičov. Tých však zatiaľ nemá kto potrestať, upozorňuje denník Hospodárske noviny.

 

Pokuty majú mať na starosti okresné úrady, no k tým zatiaľ žiadne údaje o vodičoch jazdiacich bez diaľničných známok nedorazili. Štátne orgány si pritom problém prehadzujú ako horúci zemiak.

 

Diaľničná spoločnosť sa bráni tým, že pokuty nemá na starosti, odkázala hovorkyňa Eva Žgravčáková.

 

A ministerstvo dopravy zas tvrdí, že k systému pokút sa nemôže vyjadriť, pretože tie majú medzi sebou riešiť okresné úrady a diaľničná spoločnosť.

 

Na konci spletitého kolotoča sú tak zase úrady, ktoré márne čakajú na akékoľvek informácie, upozornil denník.

 

Šikovný trik

 

Pokute sa dokonca dá aj šikovne vyhnúť. Ak vás kamery zachytia bez platnej známky môžete si ešte v ten deň zakúpiť ktorúkoľvek z ponuky, napríklad aj 10-dňovú. Softvér totiž porovnáva nasnímané zábery s databázou zakúpených známok raz denne, pred polnocou.

 

Ak to však nestihnete, hrozí vám pokuta až do výšky 500 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies