Úradujúci šéf Germanwings sa možno čoskoro postaví do čela spoločnosti AUA

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 10:11 • 2 min
Úradujúci šéf Germanwings sa možno čoskoro postaví do čela spoločnosti AUA

VIEDEŇ - Úradujúci šéf Germanwings, dcérskej spoločnosti Lufthansy, Thomas Winkelmann (55) by sa mohol stať nástupcom Jaana Albrechta vo funkcii predsedu predstavenstva rakúskej leteckej spoločnosti Austrian Airlines (AUA). Nemenovaný, dobre informovaný zdroj pre tlačovú agentúru APA uviedol, že Winkelmann má dobré šance na tento post.

slovakia

left justify in out

Hovorca AUA Peter Thier dnes zdôraznil, že rozhodnutie vo veci ešte nepadlo, a pripomenul, že sa tak stane na májovom mimoriadnom zasadaní dozornej rady spoločnosti.

 

S menom Jaana Albrechta sa spája od roku 2012 prísny úsporný program AUA.

 

Nemecký materský koncern Lufthansa teraz tohto 60-ročného úspešného manažéra vysiela do Turecka, konkrétne do SunExpressu - spoločnej dcérskej spoločnosti Lufthansy a tureckej Turkish Airlines.

 

Meno Thomasa Winkelmanna sa do povedomia verejnosti dostalo nedávno po havárii airbusu spoločnosti Germanwings vo francúzskych Alpách, ktorá bola dôsledkom samovražedného konania druhého pilota stroja Andreasa Lubitza. Nešťastie neprežil nikto zo 150 ľudí na palube.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona