Úradujúci šampión Inter znova s majstrovskými chúťkami

NETKY.SK • 2 Október 2013, 12:19 • 2 min
Úradujúci šampión Inter znova s majstrovskými chúťkami

BRATISLAVA - Úradujúci šampión Slovak Sport.tv Basket extraligy mužov BK Inter Incheba Bratislava, ktorý v uplynulej sezóne získal pod slovenskými košmi majstrovský titul po 17 rokoch, vstúpi do nového ročníka s cieľom obhájiť tento triumf.

slovakia

left justify in out

Pokúsi sa o to už pod vedením nového trénera Olega Meleščenka (vystriedal Chorváta Aramisa Nagliča) a bez viacerých hráčov zo záveru minulej úspešnej sezóny - Martina Rančíka, Alanda Tuckera, Petra Sedmáka, Marlona Garnetta, Roberta Skibniewskeho či Nenada Deliča.

"Rotácii v kádri sme sa nevyhli, ale podarilo sa nám udržať jadro družstva. Veľmi sa tešíme, že sa nám k tomu podarilo získať dvojicu slovenských reprezentantov Michala Baťku a Martina Bílika. Ako výrazná posila sa ukazuje 215 cm vysoký pivot Ondřej Starosta, bývalý český reprezentant. Novými hráčmi v kádri sú Američania Derek Williams a najnovšie Jenar Harrison," zhrnul zmeny v kolektíve na stredajšej tlačovej besede generálny manažér BK Inter Incheba Bratislava Michal Ondruš. Doplnil, že najužitočnejší hráč uplynulej extraligovej sezóny Martin Rančík sa pripravuje aj s Bratislavčanmi, ale nový ročník určite neodštartuje v ich drese. 

"Žlto-čierni" absolvovali v príprave vinou zranení iba osem stretnutí so súpermi z Česka a Rakúska a skončili s vyrovnanou bilanciou 4 víťazstvá - 4 prehry. "Som veľmi spokojný so všetkým okrem jedného - zdravotného stavu kádra. Verím, že sme si všetko zlé v tomto smere vyčerpali v príprave a v sezóne nás budú obchádzať zranenia. Môžem garantovať, že v každom zápase budeme bojovať naplno. Je pre mňa česť a výzva, že ma Inter oslovil. Bude veľmi ťažké obhájiť titul, máme jasnú taktiku - všetko a všade vyhrávať," poznamenal 46-ročný bývalý sovietsky reprezentant, ktorý v minulom ročníku viedol basketbalistov Astrumu Levice. 

Okrem novej svetelnej tabule v Hant aréne je novotou aj vstupné vo výške 5 eur, permanentka na sezónu stojí rovnú stovku. Deti do 120 cm majú vstup voľný. Podstatnou zmenou pri vstupe do haly je turniketový systém s čítačkou QR kódov. Lístky na jednotlivé stretnutia sa budú dať zakúpiť aj z pohodlia domova na webe predpredaj.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona