Úradu vlády SR ocení najlepších študentov v súťaži Roadshow 2017

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 08:05 • 2 min
Úradu vlády SR ocení najlepších študentov v súťaži Roadshow 2017

BRATISLAVA - V štvrtom ročníku študentskej súťaže Roadshow 2017, propagujúcej možnosti čerpania eurofondov v slovenských regiónoch, hodnotila odborná porota 25 projektov.

slovakia

left justify in out

Do súťaže sa zapojili trojčlenné tímy študentov tretích ročníkov stredných škôl z 18 miest Slovenska. Autorov najlepších projektov ocenia v utorok predpoludním zástupcovia Úradu vlády SR - vyhlasovateľa súťaže.

 

"Úlohou študentov bolo na základe informácií a prezentácií lektorov ÚV SR vypracovať projektový zámer, ktorý by odzrkadľoval reálne potreby školy, obce, mesta či regiónu," pripomenul Tlačový odbor ÚV SR.

 

Ceny za víťazné projektové zámery si prevezmú súťažné tímy Strednej priemyselnej školy v Snine za prvé miesto s projektom zdieľaných bicyklov, Gymnázia Karola Štúra Modra za druhé miesto s projektom prírodovedného vzdelávania formou zážitkového učenia a vybudovania centra ornitoterapie v regióne Malých Karpát, ako aj tím študentov Gymnázia F.V. Sasinka v Skalici, ktorí sa umiestnili na treťom mieste s projektom revitalizácie veterného mlyna v meste Holíč.

 

"Každý člen víťazného tímu získa podľa umiestnenia televízor, videokameru alebo Ipad Pro. Stredoškoláci svojím umiestnením vybojovali aj ceny pre školy, ktoré navštevujú, v podobe tovaru podľa vlastných potrieb v hodnote 10, 8 alebo 6-tisíc eur," doplnil tlačový odbor ÚV SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies