Úradník získal byt za 213 eur a dostal aj tamer 7-tisícovú odmenu

NETKY.SK • 28 Apríl 2013, 13:00 • 2 min
Úradník získal byt za 213 eur a dostal aj tamer 7-tisícovú odmenu

NITRA – Zamestnanec Mestského úradu v Zlatých Moravciach, ktorý kúpil pred časom od mesta byt za 213,41 eura, dostal za vlaňajšok niekoľkotisícové odmeny.

slovakia

left justify in out

 Vedúci oddelenia výstavby Štefan Nociar si popri plate 1 464,50 eura prilepšil za rok o 6 800 eur. Jeho odmeny boli s odstupom najvyššie spomedzi všetkých vedúcich pracovníkov radnice. „Pán Nociar počas obdobia, kedy bol mestský úrad bez prednostu, čo bolo vyše pol roka, suploval popri svojej práci aj činnosť prednostu. Odmenu dostal okrem iného aj za túto činnosť,“ napísal vo svojom stanovisku primátor Zlatých Moraviec Peter Lednár.

Nociar si najprv mestský byt prenajal, o mesiac a pol už bol v jeho vlastníctve. Podmienkou nájmu podľa Lednára bolo, že vyrovná dlh predchádzajúceho nájomcu 7 058,50 eura, čo aj urobil. Garsónka s podlahovou plochou 25,4 metra štvorcového bola v dezolátnom stave a Nociar do nej musel investovať nemalé peniaze, podčiarkol Lednár. O prevod bytu do osobného vlastníctva požiadal 5. októbra 2011. Zmluvu o prevode podpísal 3. novembra, kúpnu cenu vyplatil v hotovosti ešte v ten istý deň. Lednár povedal, že cena 213,41 eura bola vypočítaná podľa zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov ako zostatková hodnota bytu. „Obdobne sa počíta cena pre každého záujemcu, ktorý požiada o odkúpenie bytu podľa tohto zákona,“ uviedol. Štefan Nociar na otázky agentúry SITA neodpovedal. 

Osem vedúcich pracovníkov radnice dostalo za vlaňajšok odmeny od 500 eur do 6 800 eur, druhá najvyššia bola 3 200 eur. Spolu na ne mesto vynaložilo 17 800 eur. Mesačné platy vedúcich pracovníkov sa pohybujú od 794 eur do 1 500 eur. Mená zamestnancov, ktorí odmeny dostali, vedenie mesta odmietlo prezradiť. Poslancovi Milanovi Galabovi, ktorý sa na ne pýtal na zastupiteľstve, poskytlo mesto v písomnej odpovedi len sumy bez mien. O odmenách riaditeľov mestských podnikov sa nedozvedel vôbec. „Mestský úrad nedisponuje informáciami o platoch ani odmenách riaditeľov mestských podnikov,“ znelo odôvodnenie. Na novinárske otázky Lednár reagoval, že rozhodnutie o udelení odmien je plne v kompetencii primátora a mesto nemá zákonnú povinnosť zverejňovať mená pracovníkov, ktorí ich dostali. Odmeny podľa svojich slov udelil za „vykonanie práce presahujúcej rámec pracovných činností vyplývajúcich z dohodnutého druhu práce, za plnenie mimoriadnej pracovnej úlohy alebo osobitne významnej pracovnej úlohy a za kvalitné vykonávanie pracovných činností“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona