Úradnícka vláda nie je riešením, povedal po stretnutí s prezidentom Danko

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 15:32 • 2 min
Úradnícka vláda nie je riešením, povedal po stretnutí s prezidentom Danko

BRATISLAVA - Predseda národniarov poprosil prezidenta, aby pri každej iniciatíve zvažoval aj následky. Fica označil za jedného z najúspešnejších politikov v histórii Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ak bude problém, tak si Slovensko zaslúži vládu, ktorá bude mať podporu v národnej rade a nech sa Slováci rozhodnú vo voľbách. Pre médiá to po rozhovore s hlavou štátu povedal . „Som zástanca ráznych opatrením a nie plátania,“ odpovedal predseda Slovenskej národnej strany (SNS) a predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Dankona otázku, či by bol za úradnícku vládu, ak by padla koalícia.

 

V rozhovore s prezidentom sa podľa lídra národniarov venovali súčasnej vnútropolitickej situácii. Hlavu štátu oboznámili s dnes prezentovaným stanoviskom SNS, hovorili o rekonštrukcii vlády, ktorá je podľa Danka „dnes hlavnou témou“. Šéf národniarov informoval Kisku aj o tom, že ho dnes večer alebo v utorok ráno čaká rokovanie s koaličnými partnermi a „všetko závisí od vývoja v politickej strane Most-Híd“.

 

Ako doplnil, „každá vláda stojí a padá na tom, či bude mať 76 poslancov v národnej rade. Tým, že zajtra začína aj rokovanie v národnej rade, tak bude jasné podľa procesov, či je možné prijímať zákony, alebo táto schôdza bude nefunkčná“. O ďalších detailoch rozhovorov s prezidentov šéf SNS hovoriť nechcel, prezidenta však poprosil, „aby pri každej svojej iniciatíve zvážil aj krok B“, teda čo bude ďalej, ak vláda nebude funkčná.„V tejto republike hovoria všetci o rekonštrukcii vlády a nikto nevie, čo to je,“ konštatoval ďalej.

 

Podľa dohody v koalícii môže hovoriť len o rezortoch, ktoré patria pod SNS. Situácia bude podľa Danka jasná po večernom rokovaní Koaličnej rady. V súčasnosti totiž nepoznajú požiadavky Mosta-Híd. „Ja len čakám to, že čo povie pán Bugár pri podaní ruky, bude platiť, lebo inak vláda nemôže fungovať. A je tu, samozrejme, líder Smeru. Či niekto chce, či nie, vždy zatiaľ jeden z najúspešnejších politikov, predsedov vlády, ktorý môže takisto povedať, že má dosť toho ping-pongu a zloží to sám,“ konštatoval Danko a zopakoval, že múdrejší bude v utorok ráno.

 

Podľa Danka je potrebné zachovať si zdravý sedliacky rozum, zdravú strednú cestu, neeskalovať napätie. Stretnutím s predstaviteľmi SNS pokračoval prezident v rozhovoroch s predstaviteľmi parlamentných demokratických strán o riešení aktuálnej politickej situácie v krajine a o obnove dôvery verejnosti v štát. Za SNS sa stretnutia s prezidentom zúčastnil jej predseda a predseda NR SR Andrej Danko, prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška, podpredsedníčka SNS Eva Smolíková a predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.

 

Hlava štátu o aktuálnej situácii hovorila dnes predpoludním s reprezentantmi Mosta-Híd. Pravdepodobne sa dnes uskutoční aj stretnutie s predstaviteľmi Smer-SD. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies