Úrad vlády vyplatil na menšinovú kultúru viac ako dva milióny eur

NETKY.SK • 7 August 2014, 14:35 • 2 min
Úrad vlády vyplatil na menšinovú kultúru viac ako dva milióny eur

BRATISLAVA - Viac ako dva milióny eur putovali na menšinovú kultúru z Úradu vlády SR a Úradu splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny.

slovakia

left justify in out

Sumu 2 021 100 eur pre 416 žiadateľov na 745 projektov vyplatili k 7. augustu v rámci dotačného programu Kultúra národnostných menšín 2014. Suma presahuje polovicu z vyčlenených prostriedkov pre prvú výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie.

 

V súčasnosti kontrolujú ďalších 110 zmlúv na 299 projektov. Úrad vlády SR a Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny vypláca dotácie žiadateľom od konca marca. Podpisovanie zmlúv a ich úhrada úradom vlády je nepretržitá, ak sú žiadatelia promptní. "V tejto súvislosti konštatujeme, že na Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny doteraz stále nebolo doručených 66 zmlúv od žiadateľov na 202 projektov," informuje úrad. Od 18. júna je zverejnená druhá výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v programe Kultúra národnostných menšín na rok 2014. Termín predkladania žiadostí je do 19. augusta 2014. 

 

Vďaka dotáciám mohli žiadatelia z radov národnostných menšín usporiadať viacero podujatí, festivalov, či zabezpečiť vydávanie publikácií a zbierok. Jednou z takýchto akcií je Menšinové kultúrne leto 2014, v rámci ktorého až do nedele 10. augusta vždy o 18:00 vystupujú na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave súbory rusínskej, maďarskej, rómskej, židovskej, nemeckej a chorvátskej národnosti. Podujatie organizuje občianske združenie In Minorita. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies