Úrad vlády SR začal kontrolu na Finančnom riaditeľstve SR

NETKY.SK • 23 Február 2012, 11:42 • 2 min
Úrad vlády SR začal kontrolu na Finančnom riaditeľstve SR

rad vlády SR začal kontrolu na Finančnom riaditeľstve SR - Politika Sekcia kontroly a boja proti korupcii Úradu vlády SR začala tento týždeň kontrolu na Finančnom riaditeľstve SR. Kontrola sa týka dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov a inte

slovakia

left justify in out

img

Sekcia kontroly a boja proti korupcii Úradu vlády SR začala tento týždeň kontrolu na Finančnom riaditeľstve SR. Kontrola sa týka dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov a interných predpisov v súvislosti so zavedením a prevádzkou informačného systému finančnej správy v období od 1. januára 2010 do 19. februára 2012.
      Kontrola sa uskutočňuje na základe uznesenia Výboru NR SR pre financie a rozpočet zo 16. februára 2012, uznesenia vlády SR č. 803 zo 14. decembra 2011 a poverenia vedúceho Úradu vlády Slovenskej republiky č. 6/2012 z 20. februára 2012.
      Predmetom kontroly bude okrem iného proces ukončenia zmluvného vzťahu s pôvodným dodávateľom informačného systému finančnej správy (ISFS) a uzatvorenie zmluvy s terajším dodávateľom z časového a vecného hľadiska, vrátane náležitosti zmlúv a vysporiadania záväzkov vyplývajúcich zo zmluvných vzťahov. Kontrolná činnosť sa ďalej zameria na priebeh verejného obstarávania, overenie pripravenosti uvedenia nového informačného systému do prevádzky, zistenie spôsobu prevzatia vykonaného diela kontrolovaným subjektom či identifikovanie orgánu finančnej správy zodpovedného za zavedenie ISFS a následky jeho nefunkčnosti na fungovanie daňovej a colnej správy vo vzťahu k štátnemu rozpočtu.
      Kontrola je koordinovaná s Najvyšším kontrolným úradom SR. Kontrolné skupiny NKÚ SR a Úradu vlády SR sa budú navzájom informovať o čiastkových výsledkoch z kontrol v piatok 24. februára 2012.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies