Úrad vlády bude môcť dávať dotácie aj na rozvoj športu

NETKY.SK • 2 September 2013, 09:40 • 2 min
Úrad vlády bude môcť dávať dotácie aj na rozvoj športu

BRATISLAVA – Úrad vlády SR bude môcť poskytovať dotácie nielen na podporu národných kultúrnych pamiatok či na podporu rozvoja kultúrnych hodnôt národnostných menšín, ale aj na rozvoj športu. Vyplýva to z novely zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Úradu vlády Slovenskej republiky, ktorá nadobudla účinnosť 1. septembra.

slovakia

left justify in out

Dotácie bude úrad poskytovať na podporu regionálneho športu, mládežníckeho športu alebo akademického športu, ale aj na podporu miestnych športových podujatí. Úrad vlády bude podporovať aj nákupy športovej výbavy a projekty zamerané na výstavbu, údržbu a využitie ihrísk, štadiónov a inej športovej infraštruktúry, zameraných predovšetkým na deti a mládež. 

Zákon doteraz umožňoval úradu dávať dotácie najmä na podporu rozvoja kultúrnych hodnôt národnostných menšín, výchovy a vzdelávania k právam národnostných menšín a na podporu národných kultúrnych pamiatok. Novela myslí aj na pomoc projektom zachovania memorabilií slovenských osobností európskeho významu a na podporu porozumenia medzi národnostnou väčšinou a národnostnými menšinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies