Úrad vicepremiéra Pellegriniho chce posilniť kapacitu IPC o verejné obstarávanie

NETKY.SK • 9 Február 2018, 07:38 • 2 min
Úrad vicepremiéra Pellegriniho chce posilniť kapacitu IPC o verejné obstarávanie

BRATISLAVA - Posilniť kapacitu informačno-poradenských centier (IPC) o oblasť verejného obstarávania chce Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) Petra Pellegriniho (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Podpora by mohla mať napríklad formu školení, prípadne posilnenia tímu centra o špecialistu na verejné obstarávanie a takto ďalej uľahčovať žiadateľom prístup k fondom Európskej únie.

 

"Činnosť jednotlivých IPC koordinuje úrad. Cieľom integrovanej siete centier je najmä zabezpečiť informovanie a komunikáciu o eurofondoch v regiónoch poskytovaním bezplatného odborného poradenstva," uviedla riaditeľka komunikačného odboru úradu Janka Burdová s tým, že na medzinárodnej konferencii Slovensko na ceste k Smart Cities (1.2.) sa presvedčili o zmysluplnosti siete centier a identifikovali ďalšie potreby skvalitňovania ich služieb a rozšírenie kompetencií.

 

Sieť IPC zriadil Centrálny koordinačný orgán ÚPVII. Na území každého kraja, s výnimkou Bratislavského samosprávneho kraja, pôsobí jedno IPC s troma zamestnancami, ktorí sú vyškolení na pomoc žiadateľom a prijímateľom z fondov EÚ, povedala. "V Bratislavskom kraji sídlia riadiace orgány všetkých operačných programov. Okrem iného majú úlohu aj poskytovať poradenstvo k eurofondom pre verejnosť, žiadateľov aj prijímateľov," priblížila situáciu v regióne hlavného mesta.

 

IPC v šiestich krajoch vznikli koncom roku 2016, v Banskobystrickom kraji v januári 2017. Za viac ako rok fungovania poskytli 1800 konzultácií a 4200 záujemcov sa zúčastnilo na takmer 100 seminároch. Celkovo 231 klientov predložilo žiadosti o nenávratnú finančnú pomoc a 157 klientom bola žiadosť schválená, uzavrela Burdová. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies