Úrad verejného zdravotníctva vyzýva na boj proti nadváhe

NETKY.SK • 15 Október 2013, 17:01 • 2 min
Úrad verejného zdravotníctva vyzýva na boj proti nadváhe

BRATISLAVA - Na boj proti nadváhe vyzýva Úrad verejného zdravotníctva SR a jeho regionálne úrady v rámci Svetového dňa výživy, ktorý si ako každý rok pripomenieme 16. októbra. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v rámci stredajšieho Svetového dňa výživy pripravili kampaň pre verejnosť Odstráň obezitu!.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Skalická, cieľom kampane je zamerať sa na prevenciu nadváhy a obezity. Kampaň má informovať čo najväčší počet ľudí na Slovensku o zdravotných problémoch spôsobených nadváhou a obezitou a tiež o vhodnej výžive a pohybe ako prevencii nadváhy a obezity.

Podľa ÚVZ SR, obezitou a nadváhou trpí na Slovensku 13 až 15 % detí od 11 do 15 rokov. Nadváhu má 20 % 18- až 24-ročných. Obezita trápi takmer 42 % ľudí od 55 do 64 rokov. Vo veku od 18 do 64 rokov trpí obezitou približne štvrtina ľudí a viac ako jedna tretina má nadváhu.

Nielen pri príležitosti Svetového dňa výživy by podľa ÚVZ mal každý, kto má nadváhu, obezitu, alebo sa len chce informovať o prevencii navštíviť poradne zdravia úradu verejného zdravotníctva. Záujemcom "pracovníci z odborov podpory zdravia z regionálnych úradov verejného zdravotníctva bezplatne zmerajú krvný tlak, cholesterol, určia BMI hodnoty, poskytnú poradenstvo v oblasti vhodnej výživy a pohybovej aktivity," dodala Lenka Skalická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies