Úrad verejného zdravotníctva varuje pred nebezpečnými detskými šampónmi z Grécka

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 16:42 • 2 min
Úrad verejného zdravotníctva varuje pred nebezpečnými detskými šampónmi z Grécka

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na nebezpečnú detskú kozmetiku, ktorá sa môže vyskytovať aj na slovenskom trhu. Výrobky boli nahlásené do výstražného európskeho systému RAPEX.

slovakia

left justify in out

Ide o trojicu detských šampónov a sprchovacích gélov gréckeho výrobcu Delkam Group. Bol v nich zistený nadmerný počet mikroorganizmov a tiež prítomnosť patogénneho organizmu Pseudomonas putida.

 

Ich názvy sú Barbie Shampoo & Bath gel (1000 ml., ružová plastová fľaša s bielym dávkovačom), Shampoo & Bath gel (300 ml., plastová fľaša bielej farby s potlačou a s ružovým uzáverom) a Omicron Kids Shampoo & Bath gel (400 ml., plastová fľaša bielej farby s potlačou a fialovým uzáverom).

 

Rovnako problematický je i dámsky sprchovací gél toho istého producenta s názvom Omicron Luxury (300 ml., plastová fľaša bielej a fialovej farby) a tiež ružová voda Rosenwasser Absolut naturrein značky Khadi z Indie (210 ml., priehľadná plastová fľaša s čiernym uzáverom).

 

Hlavný hygienik SR Ivan Rovný upozorňuje aj na karnevalovú make up súpravu Horror Make-up Set čínskej produkcie. Súčasťou súpravy je aj napodobenina krvi, v ktorej bolo zistené nadmerné množstvo konzervačnej látky methylisothiazolinone. Výrobok môže spôsobiť vznik kontaktnej alergie.

 

Nebezpečný je aj prípravok na vyrovnávanie vlasov Créme capilaire lissante - traitement á la nanokeratine - fort - étape 2. Súčasťou tohto čínskeho kozmetického výrobku značky Capil'liss system je aj keratínová kúra, v ktorej bola zistená prítomnosť zakázanej látky formaldehyd.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies