Úrad verejného zdravotníctva varuje: Pozor pred škodlivou sviečkovou zo Španielska

NETKY.SK • 17 Február 2015, 14:32 • 2 min
Úrad verejného zdravotníctva varuje: Pozor pred škodlivou sviečkovou zo Španielska

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) varuje spotrebiteľov pred škodlivou sviečkovou zo Španielska.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa úradu Lenka Skalická, Rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá (RASFF) Českej republiky ich upozornil na prítomnosť zvýšeného množstva ortuti vo výrobku Black Marlin steak – sviečková, hlbokozmrazená, 350 g. Výrobcom produktu je Kimbex s.r.o., Salounova 40, 703 00 Ostrava – Vítkovice, Česká republika a dodávateľom Maravilla Congelados, s.a., ES 12.08928/PO, Lonja Grandes Peces y Gajura, of. 15, Vigo – Pontevedra, Španielsko. V Českej republike produkt stiahli z trhu.

 

Zvýšený obsah ortuti zaznamenali aj v produkte Black Marlin SIRLOIN steak, názov na obale: black marlin tenderloin Makaira spp., hlbokozmrazená, 350 g. Výrobcom produktu je Kimbex s.r.o., Salounova 40, 703 00 Ostrava – Vítkovice, Česká republika a dodávateľom Comercial Pernas, s.l., C/Coruna 24-1A, Vigo - Pontevedra, Španielsko. Výrobky boli na Slovensku distribuované do reťazca METRO Cash&Carry SR s.r.o. ÚVZ SR požiadal regionálne úrady verejného zdravotníctva v Slovenskej republike, aby sa pri výkone kontrol v zariadeniach spoločného stravovania, ktoré nakupujú potraviny v predajniach METRO Cash&Carry SR s.r.o zamerali aj na výskyt predmetného nevyhovujúceho výrobku a overili si jeho stiahnutie z trhu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona