Úrad v apríli vykonal inšpekcie v predajniach motorových vozidiel

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 16:39 • 2 min
Úrad v apríli vykonal inšpekcie v predajniach motorových vozidiel

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR potvrdzuje, že v dňoch 18. až 20. apríla vykonal neohlásené inšpekcie v priestoroch podnikateľov, ktorí pôsobia v oblasti predaja motorových vozidiel. Informovala o tom riaditeľka odboru ekonomiky a kancelárie úradu Zuzana Bónová.

slovakia

left justify in out

PMÚ mal podľa jej informácií dôvodné podozrenie, že medzi predajcami osobných a ľahkých úžitkových motorových vozidiel mohlo prísť k uzatvoreniu dohôd obmedzujúcim súťaž.

 

Ich spolupráca podľa nej mohla prebiehať najmä prostredníctvom dohôd, ktoré priamo alebo nepriamo určujú predajné ceny pre jednotlivé skupiny zákazníkov (maloodbery, veľkoodbery, operatívny lízing), či dohôd, na základe ktorých si dotknutí podnikatelia rozdelili príslušný trh alebo prostredníctvom koordinácie správania alebo spoločného postupu týchto podnikateľov v súvislosti s ich účasťou a predkladaním ponúk vo verejných obstarávaniach a v obchodných verejných súťažiach, ako aj prostredníctvom výmeny citlivých informácií, najmä informácií o cenách.

 

"Skutočnosť, že úrad uskutočnil inšpekcie, však neznamená, že dotknuté subjekty porušili súťažné pravidlá, ani neprejudikuje závery prešetrovania. Úrad v tejto fáze neposkytuje o prešetrovaní bližšie informácie," dodala Bónová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona