Úrad splnomocnenca pre rómske komunity bude mať vlastný časopis

NETKY.SK • 22 Jún 2014, 10:35 • 2 min
Úrad splnomocnenca pre rómske komunity bude mať vlastný časopis

BRATISLAVA - Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity (ÚSVRK) bude vydávať vlastný časopis pod názvom Romane Nevipena. Na jeho prípravu a vydávanie dostal 30.000 eur z dotačného programu Úradu vlády SR Kultúra národnostných menšín 2014.

slovakia

left justify in out

Podľa splnomocnenca vlády Petra Polláka (OĽaNO) bude desaťstránkový časopis vychádzať v náklade 6000 kusov. Na rok 2014 je plánovaných desať vydaní.
      

Pollák pre TASR uviedol, že cieľom periodika je zvýšiť informovanosť samospráv i terénnych pracovníkov zúčastňujúcich sa na projektoch pre rómsku komunitu. Poukázal pritom aj na fakt, že terénnej práci v prospech zlepšenia podmienok rómskeho etnika sa venuje v súčasnosti  2000 ľudí a je perspektíva, že ich počet sa bude zvyšovať.
      

"Dlhodobo im chýbajú informácie o pripravovaných projektoch a realizovaných aktivitách v oblastiach, v ktorých pôsobia a tento priestor doposiaľ nevyplnilo žiadne z existujúcich periodík," vysvetľuje Pollák účel časopisu. Splnomocnenec verí, že zvýšená informovanosť bude viesť ku skvalitneniu práce s rómskymi komunitami.
      

Redakčný tím časopisu ešte nie je stanovený. Úrad chce vybrať šéfredaktora na základe výberového konania. Prvé číslo by malo podľa informácií z úradu vyjsť v priebehu najbližších týždňov. Tlač zabezpečí Centrum polygrafických služieb Ministerstva vnútra SR. "Distribuovať ho budeme na mestské a obecné úrady, vyššie územné celky i do komunitných centier, prostredníctvom regionálnych centier nášho úradu, "informoval Pollák.
      

Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny v súvislosti s dotáciou pre úrad rómskeho splnomocnenca pripomenul, že komisia, ktorá posudzovala žiadosti o granty v dotačnom programe, podporila viacero periodík pre príslušníkov rómskej národnostnej menšiny, napríklad časopis pre deti Mišusori (Myš(u)lienka), mesačník LULUĎI, i kultúrno-spoločenské noviny Romano nevo ľil/Rómsky nový list.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies