Úrad pre reguláciu musí zasiahnuť pri cenách plynu pre domácnosti, otvorí cenové konanie

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 13:50 • 2 min
Úrad pre reguláciu musí zasiahnuť pri cenách plynu pre domácnosti, otvorí cenové konanie

BRATISLAVA - Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) konštatuje, že situácia s vývojom cien plynu v uplynulých mesiacoch mnohé naznačila o reálnom stave súčasného trhového prostredia s energiami na Slovensku a o potrebe jeho ďalšej regulácie. Uviedol to hovorca úradu Radoslav Igaz.

slovakia

left justify in out

Dodávatelia plynu pre domácnosti totiž podľa jeho informácií nedokázali na vývoj na európskych trhoch s plynom adekvátne reagovať a neponúkli slovenským domácnostiam nižšie ceny plynu.

Jednou z kľúčových úloh regulačného úradu je pritom hľadať na trhu rovnováhu medzi dodávateľmi a odberateľmi. Súčasná situácia s cenou plynu na Slovensku však ukazuje, kto v tomto prípade ťahá za kratší koniec.

 

Úrad preto musí zasiahnuť a z tohto dôvodu sa rozhodol otvoriť cenové konanie o znížení cien plynu pre domácnosti. Pripomenul, že úrad, ktorý pri výkone svojej pôsobnosti koná nestranne a nezávisle, tak reaguje na aktuálny vývoj cien plynu na európskom trhu, ako aj ich ďalší predpokladaný vývoj. Úrad zároveň upozorňuje, že konkrétne zníženie cien oznámi až po riadnom ukončení cenového konania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona