Úrad na ochranu osobných údajov začal kontrolu na bratislavskom magistráte

NETKY.SK • 25 August 2016, 14:07 • 2 min
Úrad na ochranu osobných údajov začal kontrolu na bratislavskom magistráte

BRATISLAVA - Úrad na ochranu osobných údajov SR začal pre zmiznutie časti odovzdaných petičných hárkov z petície za zákaz hazardu v Bratislave voči hlavnému mestu kontrolu spracúvania osobných údajov. TASR o tom informoval samotný úrad s tým, že k priebehu kontroly sa nemôže vyjadrovať.

slovakia

left justify in out

Bratislavskému magistrátu chýba 3039 z 8018 hárkov z petície za zákaz hazardu v hlavnom meste, ktorá bola odovzdaná v podateľni magistrátu koncom júna. Vo štvrtok (18. 8.) to potvrdil primátor Nesrovnal, no zmiznutie hárkov z magistrátu vysvetliť nevedel. Deň na to podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

 

Petícia za zákaz hazardu v Bratislave, ktorú svojím podpisom podporilo celkovo 136.139 Bratislavčanov, bola spustená minulý rok v máji primátorom Bratislavy a starostami jej mestských častí. Iniciatívu zdôvodnili tým, že výskyt hazardu i počet kasín a herní v hlavnom meste presiahol únosnú mieru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona