Úrad na ochranu osobných údajov otvorí v piatok dvere pre verejnosť

NETKY.SK • 26 Január 2018, 07:33 • 2 min
Úrad na ochranu osobných údajov otvorí v piatok dvere pre verejnosť

BRATISLAVA - Deň otvorených dverí v piatok organizuje Úrad na ochranu osobných údajov SR.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa koná pri príležitosti Dňa ochrany osobných údajov, ktorý pripadá na 28. januára. TASR o tom informovala hovorkyňa úradu Lucia Bezáková. 

 

"Dohovor Rady Európy o ochrane jednotlivcov pri automatizovanom spracúvaní osobných údajov, známy pod názvom Dohovor 108, sa považuje za základný kameň vzťahujúci sa na súkromný život a ochranu osobných údajov v Európe. Podpísaný bol 28. januára 1981 v Štrasburgu. Deň jeho podpisu je Dňom ochrany osobných údajov, ktorý je výbornou príležitosťou pre nás všetkých sa zamyslieť nad ochranou svojho súkromia a osobných dát," priblížila hovorkyňa.

 

Pripomenula, že ochrana osobných údajov aktuálne prechádza v Európskej únii (EÚ) zásadnou zmenou. Tá vyvrcholí 25. mája, keď sa začne v praxi uplatňovať Všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov (GDPR).

 

"Bude platné v celej EÚ, úprava ochrany osobných údajov bude jednotná, až na niektoré čiastkové úpravy členských štátov, ktoré nariadenie umožňuje v národnej legislatíve členskému štátu uskutočniť," vysvetlila Bezáková.

 

Dodala, že na webovom sídle úradu vytvorili záložku nariadenie, v rámci ktorej úrad zverejňuje informácie a príručky týkajúce sa nariadenia a prípravy na príchod novej legislatívy v oblasti ochrany osobných údajov. Záujemcovia môžu úrad navštíviť v čase od 9.00 do 14.00 h.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies