Úrad britského premiéra odmietol kritiku odchádzajúceho predsedu EK

NETKY.SK • 20 Október 2014, 14:36 • 2 min
Úrad britského premiéra odmietol kritiku odchádzajúceho predsedu EK

LONDÝN - Úrad britského premiéra odmietol kritiku odchádzajúceho predsedu Európskej komisie, že Británia riskuje "historickú chybu", ak opustí Európsku úniu.

slovakia

left justify in out

José Manuel Barroso v nedeľu povedal, že Británia bude mať "nulový" vplyv, ak sa rozhodne z európskeho bloku vystúpiť. Zdroj z Downing Street, ktorý cituje BBC, však uviedol, že súčasný stav je neakceptovateľný a sú potrebné zmeny. Cameron napríklad plánuje sprísniť pravidlá v oblasti prisťahovalectva. Barroso však cez víkend varoval, že premiérove snahy o obmedzenie imigrácie EÚ by mohli byť ilegálne. Zdroj z Downing Street podotkol, že Cameron si vypočuje Barrosove argumenty, trval však na tom, že Británia potrebuje lepšiu dohodu. Ak by sa námietky Londýna vzali do úvahy, EÚ "by bola pre nás veľmi vhodným miestom", dodal. 

 

"Aký by bol vplyv premiéra Británie, keby nebola súčasťou EÚ? Jeho vplyv by bol nulový. Dobre viem, že chce zostať v EÚ. Vo vnútri únie môžete získať oveľa viac ako mimo nej," povedal pre BBC Barroso, ktorý na čele komisie skončí po desiatich rokoch. Zároveň "rázne varoval" Britániu, aby nespochybňovala princíp slobody pohybu. Cameron však žiada od únie zavedenie obmedzení na prisťahovalcov a celkovo lepšie podmienky v záujme ďalšieho zotrvania Londýna v bloku. Ak sa mu to nepodarí a jeho Konzervatívna strana zostane pri moci aj po budúcoročných voľbách, sľúbil vypísanie referenda o zotrvaní, či vystúpení Británie z únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies