Úrad BBSK funguje štandardne, skartáciu dokumentov odmieta

NETKY.SK • 26 November 2013, 11:46 • 2 min
Úrad BBSK funguje štandardne, skartáciu dokumentov odmieta

BANSKÁ BYSTRICA - Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) funguje v štandardnom režime a podozrenia zo skartácie dokumentov sú podľa jeho hovorkyne Moniky Pastuchovej nezmyselné.

slovakia

left justify in out

Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo skartácie citlivých dokumentov na Úrade BBSK podal na polícii v pondelok 25. novembra vo večerných hodinách novozvolený predseda BBSK Marian Kotleba. Podľa člena predsedníctva Ľudovej strany Naše Slovensko Miroslava Beličku, informáciu dostali od človeka z úradu, ktorý mal príkaz to vykonať, avšak bolo to v rozpore s jeho svedomím. 

O trestnom oznámení sa na Úrade BBSK dozvedeli dnes prostredníctvom médií. Podľa hovorkyne Moniky Pastuchovej ide o nezmyselné obvinenia. "Úrad BBSK funguje v absolútne štandardnom režime, budeme s políciou veľmi radi spolupracovať," povedala. 

Podľa Beličku je táto situácia dôvodom, prečo sa odložilo aj piatkové skladanie sľubov a ustanovenie do funkcií novozvolených zástupcov BBSK. Pastuchová odmieta aj tieto obvinenia a trvá na dôvodoch, ktoré oznámili v pondelok 25. novembra. "Presunutie termínu zastupiteľstva malo jediný dôvod. A to ten, že viac ako štvrtina poslaneckého zboru, presne 11 poslancov písomne a dvaja ústne nám avizovali, že 29. november im nevyhovuje. Počkáme na termín, na ktorom sa zhodne väčšina poslancov," dodala.

Úvodné rokovanie zastupiteľstva samosprávneho kraja sa podľa zákona musí uskutočniť najneskôr 30 dní od vyhlásenia volebných výsledkov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies