Upútavky medzi detskými programami sa nezmenia

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 11:21 • 2 min
Upútavky medzi detskými programami sa nezmenia

BRATISLAVA - Upútavky medzi detskými programami sa nezmenia. Parlament dnes nepodporil novelu zákona o vysielaní a retransmisii, ktorou chcela nezaradená poslankyňa Jana Žitňanská odstrániť absurdnosť, keď bezprostredne pred rozprávkou, počas nej a bezprostredne po nej je do vysielania zaradená upútavka na reality šou alebo iný program označený ako nevhodný pre deti do 12 rokov. Takéto prípady chcela návrhom zakázať.

slovakia

left justify in out

Žitňanská argumentuje zmenami kritérií v označovaní programov pre jednotlivé vekové kategórie, ktoré vyplývajú z vyhlášky ministerstva kultúry platnej od 1. apríla. "To, čo nebolo vhodné pre deti do 15 rokov je dnes klasifikované ako vhodné pre deti už od 12 rokov," vysvetlila. Preto sú podľa nej nielenže deti aj naďalej vystavované nevhodnému obsahu vysielania počas dňa, ale rovnako sú stále zaraďované počas programov určených pre najmenšieho diváka upútavky na filmy a programy, ktoré sú pre inú vekovú kategóriu. 

Nezaradená poslankyňa navrhla hlasovať o zákone až na júnovej schôdzi, keďže má dohodnuté stretnutie s ministrom kultúry Marekom Maďaričom. Poslanci Smeru-SD však odklad hlasovania zamietli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona