UPS investuje miliardu eur v Európe

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 11:44 • 2 min
UPS investuje miliardu eur v Európe

BERLÍN - Americká zásielková spoločnosť United Parcel Service (UPS) plánuje investovať jednu miliardu eur do rozšírenia svojej európskej siete. Uviedol to nemecký časopis Wirtschaftswoche a informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Výrazne rozšírime našu sieť v Nemecku a Európe," citoval časopis šéfa nemeckej divízie UPS Franka Sportolariho, ktorý dodal, že firma vybuduje nové pobočky aj triediace centrá.

 

Táto správa prichádza po minulotýždňovom oznámení konkurenčnej americkej firmy FedEx, ktorá sa dohodla na kúpe holandskej zásielkovej spoločnosti TNT Express za 4,4 miliardy eur.

 

O holandskú firmu mala záujem aj UPS, ale regulačné úrady jej prevzatie TNT nepovolili pre obavy, že by to znížilo konkurenciu na európskom trhu. UPS už totiž má vybudovanú pomerne silnú európsku logistickú sieť, zatiaľ čo FedEx mal doteraz len obmedzený prístup na európsky trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies