Upršané drsné preteky Spartan Race vyhral Marián Dávidík zo Zázrivej

NETKY.SK • 14 September 2014, 11:21 • 2 min
Upršané drsné preteky Spartan Race vyhral Marián Dávidík zo Zázrivej

DONOVALY - Najťažším pretekom v tejto sezóne vyvrcholilo v sobotu (13. 9.) v stredisku zimných a letných športov Park Snow na Donovaloch extrémne podujatie Spartan Race. Drsné preteky pre tých najtvrdších z najtvrdších vyhral Marián Dávidík zo Zázrivej.

slovakia

left justify in out

Podľa managing directora extrémneho preteku Michala Kúkolu Spartan Race je netradičný terénny beh, pri ktorom pretekári na trati zdolávajú rad prekážok. Každý pretek je úplne atypický, súťažiaci nepoznajú trať ani prekážky, ktoré ich čakajú.
      

Po pretekoch Sprint a Super, ktoré sa počas tohto leta konali v iných slovenských strediskách, na súťažiacich na Donovaloch čakala oveľa ťažšia skúška odhodlania - náročná trať Beast, pri ktorej museli siahnuť až na dno svojich síl.
      

"Víťazstvo si odniesol už po druhýkrát s časom dve hodiny 21 minút Marián Dávidík zo Zázrivej. Naposledy vyhral 5. júla vo Valčianskej doline. Na druhom mieste skončil Michal Rajniak z Hýb a tretí dobehol Michal Krajčík z Košíc. Celkovo sa zaregistrovalo takmer 2000 pretekárov, ktorí museli zvládnuť horský terén plný blata, vody a náročných prekážok, napríklad plazenie sa pod ostnatým drôtom, šplhanie po mokrom lane, nosenie ťažkých bremien, hod oštepom a podobne. Trať merala 22,7 kilometra, pretekárov na nej čakalo 25 prekážok a k tomu aj výdatný dážď," informovala TASR Eva Sérová zo spoločnosti PR BONUS Consulting.
      

Na absolvovanie donovalského preteku mali štartujúci jeden podstatný dôvod - šancu získať jedinečné ocenenie v podobe Trifecty, na ktorú majú nárok len skutoční Sparťania - tí, ktorí dokončia všetky tri obťažnosti Spartan Race v jednom kalendárnom roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies