Uprising ulovil vychádzajúcu hviezdu z Jamajky, na Zlaté piesky príde Chronixx

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 09:46 • 2 min
Uprising ulovil vychádzajúcu hviezdu z Jamajky, na Zlaté piesky príde Chronixx

BRATISLAVA - Na bratislavský festival Uprising má tento rok namierené najväčší talent a objav svetovej reggae scény za poslednú dekádu Chronixx.

slovakia

left justify in out

Mladý rasta hudobník z Jamajky, ktorý svojou hudbou dobýja svet, príde so svojou kapelou Zinc Fence Redemption. Dopĺňa tak zoznam zvučných mien, akými sú Shaggy, Jimmy Cliff, Dub Fx, The Skatalites či Collie Buddz, ktorí sa 22. a 23. augusta predstavia na siedmom ročníku Uprising Reggae Festivalu.

 

Chronixx je najvýraznejšou postavou novej vlny jamajských reggae hudobníkov, do ktorého mnohí vkladajú veľké nádeje. Krásne spieva, má rozumné texty, pozitívny odkaz a veľkú charizmu. Reakcie mnohých sa zhodujú, že práve on bude nástupcom Boba Marleyho a zaradí sa raz medzi nesmrteľné legendy reggae.

 

Ako nový objav sa tento 21-ročný umelec dostal do povedomia hudobnej verejnosti v novembri 2012 vďaka spoločnému mixtapu s formáciou Major Lazer pod názvom Start A Fayah. Týmto projektom vzbudil veľký záujem a jeho meno začalo byť v hudobnom svete čoraz viac skloňované. Charizmatickému a veľmi talentovanému spevákovi už teraz prorokujú veľkú budúcnosť a medzi jeho najpopulárnejšie skladby patria Behind Curtains, They Don't Know, hymna roku 2013 Smile Jamaica alebo fresh novinka Who Knows  s Protojem, na ktorú nedávno nakrútili aj skvelý klip. V apríli 2014 vydal Chronixx EP platňu s názvom Dread & Terrible, ktoré obsahuje aj hit Here Comes Trouble, či rocksteady hymnu Rastaman Wheel Out, na ktorú nedávno natočil aj krátky filmový klip. So svojím debutovým albumom dokázal, že si zaslúži pozornosť hudobného sveta. Je priam neuveriteľné, ako dokáže taký mladý človek strhnúť davy všetkých vekových kategórií, zaradiť sa medzi svetovú reggae elitu a vystupovať ako headliner všetkých zásadných svetových reggae festivalov. Na Uprisingu bude patriť k highlightom programu.

 

Festival Uprising pred pár dňami sprístupnil aj vynovenú stránku, kde si okrem všetkých potrebných informácií fanúšik nájde aj permanentky a VIP lístky na toto augustové podujatie na Zlatých pieskoch. TASR informovala PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona