Uprising Reggae Festival oznamuje ďalšie mená

NETKY.SK • 11 August 2016, 09:48 • 2 min
Uprising Reggae Festival oznamuje ďalšie mená

BRATISLAVA – Už iba 15 dní ostáva do začiatku deviateho ročníka Uprising Reggae Festivalu na Zlatých pieskoch. Zo strany usporiadateľov pribúdajú novinky a mená účinkujúcich, ktoré predpovedajú silný ročník a tú pravú pozitívnu oslavu leta a hudby. Okrem série videí Uprising Moments, ktoré zachytávajú tie najkrajšie okamihy z posledného ročníka, sa fanúšikovia môžu už teraz naladiť na festivalovú atmosféru aj novým trailerom na dokument, ktorý vychádza v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Na bratislavských Zlatých pieskoch sa počas posledného augustového víkendu 26. – 27. augusta predstaví okrem svetových mien reggae, world music a elektroniky aj množstvo nádejných mladých kapiel či vychádzajúcich hviezd zahraničnej a lokálnej scény. Návštevníci tak počas dvoch dní majú príležitosť zažiť zvuk celého sveta a spoznať naživo, čo znamená heslo „peace, love, unity & respect“.

 

Dvoma menami, ktoré vyššie menované spĺňajú do bodky, sú novo oznámení Lion D a Bingy Band aka Bi.Ba. Lion D, talent z Talianska s africkými koreňmi, je rýchlo stúpajúca hviezda európskej reggae scény, ktorý sa už od svojich začiatkov v roku 2011 považuje za trendsettera, ako aj spieva vo svojej piesni Trendsetta. Sám headliner festivalu Alborosie ocenil jeho kvality a minulý rok mu vyprodukoval celý album, na ktorý s ním nahral aj titulnú skladbu Heartical Luv.

 

Bingy Band aka Bi.Ba, na čele s charizmatickým spevákom Kazym, sa na scéne pohybujú dlhšie, skúsenosti naberajú už od roku 2000, kedy sa kapela sformovala až na exotickom Madagaskare. Odvtedy majú na konte mnoho koncertných aj festivalových vystúpení po celej Európe, vrátane ich návštevy na Uprisingu v roku 2012, kde si srdcia fanúšikov získali vokálmi spievanými vo viacerých jazykoch a kombináciou tradičných madagaskarských hudobných nástrojov s postupmi typickými pre roots reggae v 70. rokoch.

 

Pre tých, ktorí uprednostňujú hlboké basy a podmanivú rytmiku dubu, sa chystá veľká zmena. Na tohtoročnom Uprisingu nájdu totiž nový stage Dub Club (ex-Mungo’s Station) s ozvučením od škótskych Electrikal Sound System. Tí sa na Zlatých Pieskoch predstavia po prvýkrát, avšak pre zvukových fanatikov v Európe sú už pár rokov pojmom, ktorý mení bežný festival na zážitok. Electrikal Sound System od svojho založenia v roku 2010 už stihli precestovať celú Britániu a okolie, na starosti majú už druhý rok ozvučenie prestížnych chorvátskych festivalov Outlook aj Dimensions a tento rok nevynechajú ani náš Uprising. Na ich zvuku zahrajú svetové mená ako Radikal Guru Live Dub, Jahtari ft. Speng Bond, Illbilly Hitec, Ondubground, Part2style či Dreadsquad.

Fanúšikovia Uprisingu už odrátavajú dni do otvorenia brán deviateho ročníka festivalu. Nezabudnuteľné chvíle zo Zlatých pieskov každý rok zachytí na objektívy kamier tím dokumentaristu Braňa Vinczeho.

 

Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies