Upratovač našiel na letisku zlaté tehly za stotisíce eur. Teraz čaká, či sa stane boháčom

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 19:00 • 2 min
Upratovač našiel na letisku zlaté tehly za stotisíce eur. Teraz čaká, či sa stane boháčom

SOUL - Na muža, ktorý pravidelne upratuje na medzinárodnom letisku v juhokórejskom Inčchone, sa minulý týždeň usmialo šťastie. V jedno z košov našiel sedem zlatých tehiel v hodnote 350 miliónov wonov (zhruba 271-tisíc eur). Ak sa do šiestich mesiacov neprihlási vlastník tehál, pripadnú podľa juhokórejských zákonov upratovačovi.

slovakia

left justify in out

Každá z nájdených tehál o hmotnosti jedného kilogramu bola zabalená v novinovom papieri, píše sever novinky.cz. Podľa spravodajského severu Korea Times sa polícia domnieva, že ich majiteľ vhodil zo strachu, že by mohol byť chytený pri svojej kriminálnej aktivite.

 

K tehlám sa zatiaľ nik neprihlásil. Ak sa tak nestane do šiestich mesiacov, môžu pripadnúť podľa zákona upratovačovi. Keď sa pravý majiteľ prihlási, upratovač bude môcť žiadať nálezné vo výške 5 až 20 percent z hodnoty nálezu, maximálne teda 70 miliónov wonov (asi 55-tisíc eur).

 

Muža, ktorého média nemenovali, teda čakajú týždne napätého očakávania. Možno sa v najbližšom čase stane boháčom. Má to však jeden háčik, ak je nález spojený s kriminálnou aktivitou, nálezcovi nepripadne zo zákona nič...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona