Upozorňuje spotrebiteľov na nebezpečnú sviečku v tvare hrozna

NETKY.SK • 25 Október 2010, 07:26 • 2 min
Upozorňuje spotrebiteľov na nebezpečnú sviečku v tvare hrozna

Upozorňuje spotrebiteľov na nebezpečnú sviečku v tvare hrozna

slovakia

left justify in out

img

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) vystríha spotrebiteľov, aby boli pri kúpe sviečok ostražití a nekupovali sviečku v tvare hrozna tmavofialovej farby, ktorá je najmä pre deti nebezpečná. Ide o výrobok spĺňajúci definíciu nebezpečná napodobenina (artiklové číslo 10469 EAN kód: 5906729633794), pričom pôvod krajiny nie je na výrobku uvedený.
      Podľa zistenia SOI boli na tuzemskom trhu v ponuke sviečky, ktoré aj napriek tomu, že nie sú potravinami, majú formu, vôňu, farbu, vzhľad, obal, označenie, objem alebo rozmery, ktoré môžu spôsobiť, že spotrebitelia, najmä deti, si ich ľahko zamenia s potravinami. Deti môžu bobule hrozna vkladať do úst, cmúľať alebo prehltnúť, "čo by mohlo byť nebezpečné a zapríčiniť napr. dusenie, otravu alebo perforáciu či zablokovanie tráviaceho ústrojenstva".
      Kontrolovaný subjekt podľa SOI už prijal dobrovoľné opatrenie, na základe ktorého nebude uvedený výrobok uvádzať na trh, ani ďalej predávať. Zároveň SOI odporúča spotrebiteľom, ak si uvedené výrobky zakúpili, aby ich vo vlastnom záujme prestali používať a najmä odstránili z dosahu detí. Spotrebiteľ má právo vrátiť ich späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.
      Bližšie informácie o výrobku a jeho vyobrazenie môže spotrebiteľ nájsť na webovej stránke SOI.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies