Upozornenie: Preukazy občana s ťažkým zdravotným postihnutím je potrebné vymeniť

NETKY.SK • 15 Október 2013, 12:31 • 2 min
Upozornenie: Preukazy občana s ťažkým zdravotným postihnutím je potrebné vymeniť

BRATISLAVA - Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR upozorňuje na to, že preukazy občana s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) a preukazy občana s ťažkým zdravotným postihnutím s potrebou sprievodcu (ŤZP/S), ktoré boli vydané podľa zákona účinného do 31. decembra 2008, platia len do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Platí to aj v prípade, že je na preukaze uvedená platnosť "Bez časového obmedzenia". Tieto preukazy sa vymieňajú na oddeleniach posudkových činností úradov práce, sociálnych vecí a rodiny v mieste trvalého pobytu držiteľa na počkanie a bezplatne. 

K výmene treba predložiť preukaz ŤZP alebo preukaz ŤZP/S, identifikačný preukaz a fotografiu veľkosti 3 x 4 cm. Preukazy sa vymieňajú od 1. januára 2009, teda od účinnosti zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia. Ak držiteľ preukazu nepožiada o jeho výmenu do konca tohto roka, stáva sa tento preukaz neplatným a pre jeho opätovné získanie bude treba podať novú žiadosť, ktorá však bude spojená s opätovným posudzovaním zákonného nároku na vydanie preukazu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies