Upozornenia na nedoplatky formou SMS priniesli Sociálnej poisťovni 2 milióny eur

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 12:52 • 2 min
Upozornenia na nedoplatky formou SMS priniesli Sociálnej poisťovni 2 milióny eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa v roku 2015 rozšírila zasielanie upozornení na aktuálny nedoplatok na poistnom formou SMS a emailov pre samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) na všetky svoje pobočky na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Za obdobie január až jún vďaka tejto službe SZČO uhradili nedoplatky vo výške takmer dva milióny eur. Poisťovňa v období prvého polroka 2015 zaslala 108.272 SMS správ a e-mailov. 
     

V júli 2015 sa uskutočnila kampaň za všetky pobočky prvýkrát plne automatizovane. Poisťovňa postupne rozširuje aj okruh oslovovaných odvádzateľov, pre ktorých je táto ústretová služba určená. Už pri testovaní služby živnostníci a ostatné SZČO oceňovali, že upozornenie na nedoplatok im pomáha predchádzať problémom v budúcnosti. Informácia o nedoplatku môže živnostníka ochrániť pred narastaním penále a pokutami za neplnenie si zákonných povinností. Aby služba mohla pomáhať všetkým SZČO, je dôležité, aby si aktualizovali kontakty v Sociálnej poisťovni. Môžu tak urobiť jednoducho cez e-mailovú adresu mojekontakty@socpoist.sk alebo i ďalšími spôsobmi. Bližšie informácie sú na webovej stránke SP v časti Aktualizujte si kontakty v Sociálnej poisťovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies