Župná jeseň ponúka v regióne takmer 20 atraktívnych podujatí

NETKY.SK • 16 September 2011, 16:05 • 2 min
Župná jeseň ponúka v regióne takmer 20 atraktívnych podujatí

Župná jeseň ponúka v regióne takmer 20 atraktívnych podujatí

slovakia

left justify in out

img

Župná jeseň má v programe pripravených takmer 20 atraktívnych kultúrnych a spoločenských podujatí v Bratislavskom kraji. Zaujímavé akcie predstavil dnes bratislavský vyšší územný celok na stretnutí starostov a primátorov miest a obcí z kraja, ako aj mestských častí hlavného mesta Bratislavy.
Nosným pilierom Župnej jesene sú verejnosťou obľúbené akcie na Záhorí, v Podunajsku a v Malokarpatskom regióne. Turisticky oblasť zviditeľňujú nielen medzi vlastnými obyvateľmi, ale aj medzi početnými turistami, ktorí vďaka miestnym špecifikám považujú región za zaujímavú destináciu a kraj pravidelne navštevujú práve počas jesenných dní.
Juhozápadná oblasť Slovenska sa bude prezentovať nielen tradičnými, ale aj novými podujatiami. "Som rád, že celý región dostáva počas jesene typický kolorit, ktorý aktívne programovo rozvíjajú bratislavské mestské časti, mestá a obce kraja. V spolupráci s krajskou samosprávou pripravujú atraktívne akcie, ku ktorým patria Jablkové hody, Majstrovstvá vo varení halászle, Krumplové hody, Deň otvorených vínnych pivníc, stupavské Dni zelá, grobské aktivity Cechu husacinárov či Župná šarkaniáda na starom vajnorskom letisku. Župnú jeseň zavŕši župná zabíjačka. Zámerom kraja je vytvoriť zo Župnej jesene tradíciu, aby bratislavský región žil kultúrou a spoločenskou atmosférou nielen počas Kultúrneho leta, ale aj na jeseň," uviedol pre TASR predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies