Uplynulý víkend sa utopilo na Slovensku päť osôb

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 11:40 • 2 min
Uplynulý víkend sa utopilo na Slovensku päť osôb

BRATISLAVA – V prvý prázdninový víkend (4.-5.7.) sa utopilo na Slovensku päť osôb, z toho dve deti. K utopeniu v prírodných vodných plochách došlo v štyroch prípadoch. V porovnaní s poslednými tromi rokmi je to najviac ľudí.

slovakia

left justify in out

"Je to rekord, vlani sa v tomto čase utopil jeden človek, predvlani traja," povedal pre TASR hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Boris Chmel. Pravdepodobnosť utopenia zvyšujú horúčavy, ktoré ľudí lákajú k vode.

Tragických koncov v prvý prázdninový víkend však mohlo byť podľa Chmela viac. Záchranári stihli pomôcť trojročnému dieťaťu, ktoré sa v Pustých Úľanoch pridusilo v domácom bazéne, ako aj plavcovi, ktorého v Senci v oblasti Guláška zrazil vodný skúter.

 

"Hrozbou sú cez leto najmä prírodné vodné plochy, pretože tam nie je plavčík. Netreba preto preceňovať svoje sily. Odporúčame neskákať do vody, v ktorej nevidno na dno a pred kúpaním nepiť alkohol," dodal Chmel.

Vlani sa cez prázdniny utopilo asi 30 ľudí, predvlani 40.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona