Uplynuli dva roky od smrti Karla Gotta. Presunuli slovenskú premiéru filmu Karel

NETKY.SK • 30 September 2021, 12:35 • 2 min
Uplynuli dva roky od smrti Karla Gotta. Presunuli slovenskú premiéru filmu Karel

BRATISLAVA - Prvého októbra si pripomíname 2. výročie smrti Karla Gotta. Pri tejto príležitosti plánovala distribučná spoločnosť Bontonfilm 7. 10. 2021 uviesť do kín dlhoočakávaný dokumentárny film s názvom Karel, ktorý zachytáva posledný rok života fenomenálneho speváka. Pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu však slovenskú premiéru dokumentu presunuli na neskôr.

slovakia

left justify in out

Po dôslednom zvážení všetkých okolností sa producent a distribútor filmu rozhodli posunúť termín premiéry na 11. novembra 2021. Do úvahy brali najmä zhoršujúcu sa pandemickú situáciu a sprísňujúce sa hygienické opatrenia v jednotlivých slovenských okresoch. Cieľom tvorcov totiž je, aby si výnimočnú filmovú spomienku na Karla Gotta mohlo na veľkom plátne vychutnať čo najviac jeho priaznivcov, fanúšikov a divákov. „Veľmi ma to mrzí, chcela som vás v týchto ťažkých časoch filmom Karel potešiť a povzbudiť, ale nedá sa nič robiť. Zdravie všetkých ľudí je na prvom mieste!“ uviedla hlavná producentka Ivana Gottová.

 

 

Celovečerný dokument Karel prináša ojedinelý pohľad do súkromia a duše jedného výnimočného umelca. Renomovaná režisérka Olga Malířová Špátová natáčala Karla Gotta celý jeden rok a vďaka jeho úprimnej otvorenosti vznikol neobvykle osobný až intímny pohľad na život slávneho speváka, aký sa doteraz širokej verejnosti ani jeho skalným fanúšikom nenaskytol. Zároveň v ňom nechýba Karlov povestný nadhľad a humor.

 

Prečítajte si tiež: Dominika Gottová má nového priateľa. Pomáha jej i finančne

 

Natáčanie sa uskutočnilo na sklonku života Karla Gotta. „Zrejme práve v dôsledku toho, že si Karel prechádzal ťažkou chorobou, bol vo svojich názoroch na život otvorený a pokorný,“ myslí si Olga Malířová Špátová.

 

 

Spevák sa vo filme vydáva na miesta, ktoré zohrali v jeho živote dôležitú úlohu. Odhaľuje neznáme zákulisia koncertov, svoj život s rodinou aj súkromie, ktoré sa inak snažil s pokorou a láskou chrániť. Snímka sa nevyhýba ani jeho boju s ťažkou chorobou. „S podporou obetavej lásky svojej ženy Ivanky zápasil s chorobou statočne. Som vďačná, že som s ním mohla stráviť celý rok života v šťastných a dojímavých okamihoch, ale aj v tých neľahkých,“ dodáva režisérka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies