Update Ethereum Metropolis: Hard fork sa rozdelí na dva – Byzantium a Constantinopole

NETKY.SK • 31 August 2017, 13:17 • 2 min
Update Ethereum Metropolis: Hard fork sa rozdelí na dva – Byzantium a Constantinopole

LONDÝN – Nedávne oznámenie o upgrade Metropolis zvýšilo cenu Etherea na takmer 380 dolárov. Objavilo sa však aj množstvo otázok týkajúcich sa hard forku, či sa vytvorí ďalšia mena a samozrejme aj o očakávanej Dobe ľadovej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

My sme vás o upgrade Metropolis informovali minulý týždeň a viac si môžete prečítať TU. Vývojový tím vydal vyhlásenie, ktoré používateľom objasňuje niektoré z týchto otázok a stanovuje konkrétnejší plán pre hard fork Metropolis.

 

img

 

Nie jeden hard fork, ale dva

V prvom oznámení o hard forku sa hovorilo o tom, že Metropolis nastane do konca septembra. Najnovšia verzia však naznačuje, že hard fork sa v skutočnosti rozdelí na dve časti – Byzantium a Constantinopole.

V príprave je časť Byzantium, ktorého skúšobná verzia by sa mala objaviť v nasledujúcich siedmich až desiatich dňoch. Akonáhle klienti dokončia implementáciu EIP Byzantium, bude inštalovaná na Ropsten Testnet, kde bude bežať dva až štyri týždne.

Číslo bloku pre hard fork bude nasledovať po 4,3 milióntom bloku 22.septembra a pred 4,4 milióntym blokom 27.októbra 2017.

 

img

 

Ako bude vyzerať Doba ľadová?

Časové zvýšenie bloku (často nazývané "Doba ľadová Etherea") sa bude postupne rozširovať. Momentálny čas pre blok je 23 sekúnd, od 22.septembra (4,3 mil. blok) to bude 30 sekúnd a od 27.októbra (4,4 mil. blok) až 39 sekúnd. Spoluzakladateľ Etherea Vitalik Buterin uverejnil na Twitteri nasledujúci graf, aby objasnil postup:

 

 

Vývojový tím bude aj naďalej vydávať aktualizácie podľa toho, ako bude proces Byzantia pokračovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies