Únosovia žiadajú za prepustenie Austrálčana dva milióny dolárov

NETKY.SK • 6 Január 2012, 09:53 • 2 min
Únosovia žiadajú za prepustenie Austrálčana dva milióny dolárov

Únosovia žiadajú za prepustenie Austrálčana dva milióny dolárov

slovakia

left justify in out

Za prepustenie bývalého austrálskeho vojaka, uneseného v decembri na juhu Filipín, žiadajú jeho únoscovia dva milióny dolárov (1,5 milióna eur). 
Na videu, ktoré zločinci zaslali jeho rodine, vidieť, ako 53-ročný Warren Richard Rodwell prosí o svoj život a žiada Filipíny a Austráliu, aby zaplatili požadovanú sumu.
Na záberoch a štyroch fotografiách vidno Rodwella v putách, na pravej ruke je zjavne zranený. Video a fotky boli zaslané pred Vianocami jeho filipínskej manželke, uviedla polícia, ktorú citovala agentúra AP. 
Austrálsky minister vnútra Brendan O'Connor dnes vyhlásil, že Canberra spolupracuje s filipínskymi úradmi na zaistení Rodwellovho prepustenia, odmietol však prezradiť bližšie podrobnosti. Na otázku ohľadom finančnej požiadavky únoscov reagoval, že Austrália vedie politiku nevyplácania výkupného. 
Austrálska premiérka Julia Gillardová informovala, že jej vláda zradila pracovnú skupinu na vyšetrovanie únosu.
Rodwella, ktorý v minulosti pracoval ako univerzitný učiteľ v Šanghaji, uniesli ozbrojení muži 5. decembra v meste Ipil v provincii Zamboanga Sibugay.
Predpokladá sa, že za únosom môže stáť militantná skupina Abú Sajáfa a na ňu napojení ozbrojenci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies