Únoscovia prepustili troch Holanďanov

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 08:57 • 2 min
Únoscovia prepustili troch Holanďanov

ABUJA - Nigérijskí únoscovia v sobotu prepustili troch Holanďanov, ktorých zadržiavali od 4. mája. S odvolaním sa na spojené zložky miestnej armády a polície o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Únosy cudzincov za účelom vymáhania výkupného sú v oblasti delty rieky Niger pomerne časté. Od roku 2009, kedy miestne úrady udelili amnestiu militantným skupinám v tomto regióne bohatom na ropu, sa však počet únosov znížil. Zahraničné spoločnosti takisto medzitým sprísnili bezpečnostné opatrenia.
      

"Áno, sú zachránení a boli odovzdaní veľvyslancovi svojej krajiny," povedal agentúre Reuters hovorca bezpečnostných zložiek. Podrobnosti o prepustení neuviedol.
      

Nigéria je najľudnatejšou africkou krajinou a medzičasom vystriedala Juhoafrickú republiku na čele rebríčka ekonomicky najsilnejších krajín kontinentu. Nigéria je zároveň jednou z krajín s najvyšším počtom únosov na svete. Únosy sa tu stali miliónovým biznisom. Dochádza k nim najčastejšie v južných štátoch Nigérie, ktoré sú bohaté na ropu, ako aj v ekonomickom centre krajiny Lagos.
      

Islamskí militanti v apríli uniesli viac než 200 školáčok na severovýchode krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies