Únoscovia prepustili riaditeľa burzy EXMO po zaplatení miliónového výkupného

NETKY.SK • 30 December 2017, 16:05 • 2 min
Únoscovia prepustili riaditeľa burzy EXMO po zaplatení miliónového výkupného

KYJEV – Výkonný riaditeľ burzy s kryptomenami EXMO Pavel Lerner, ktorý bol unesený v Kyjeve 27. decembra, bol dnes prepustený po zaplatení výkupného v hodnote jeden milión dolárov v Bitcoinoch. Správu prinieslo The Financial Times.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako sme vás už informovali, Lerner bol unesený v Kyjeve, keď odchádzal zo svojej kancelárie. Ukrajinský portál Strana.ua ako prvý informoval o tom, že bol unesený neznámymi osobami v čiernom vozidle značky Mercedes.

 

img

Pavel Lerner

 

Financial Times uviedol, že o zaplatenom výkupnom ich informoval Anton Geraščenko, poradca ukrajinského ministra vnútra. "Bol unesený ozbrojeným gangom za účelom vymáhania Bitcoinov. Máme operatívne informácie, že zaplatil viac ako jeden milión dolárov v Bitcoinoch," povedal Geraščenko pre Financial Times.

 

Miestna polícia sa domnieva, že sa únoscovia vyľakali a Lenera rýchlo prepustili, keďže správy o jeho únose pútali veľkú pozornosť po celom svete. Tieto tvrdenia dnes zverejnil ukrajinský portál Strana.ua.

 

img

 

Vyhlásenie spoločnosti EXMO

 

Dnes spoločnosť EXMO vydala oficiálne vyhlásenie o únose Lernera. Vo vyhlásení sa uvádza, že Lerner je v súčasnosti už v bezpečí. "V tejto chvíli je už v bezpečí a nedošlo k žiadnym fyzickým zraneniam. Napriek tomu je však Pavel v šoku a z tohto dôvodu v nasledujúcich dňoch neposkytne žiadne oficiálne vyhlásenia."

 

Stanovisko spoločnosti EXMO však neobsahuje žiadnu zmienku o vyplatenom výkupnom. Burza opakovane potvrdila, že Lernerov únos nijako neovplyvnil bežné fungovanie spoločnosti. Avšak na oficiálnom Twitter profile spoločnosti sa ešte vo štvrtok 28.decembra objavila informácia, že burza čelí hackerskému DDoS útoku. Lerner bol unensený už o deň skôr.

 

 

Podľa dnešného vyhlásenia spoločnosti EXMO, vyšetrovanie únosu pokračuje a identita únoscov je stále neznáma. Po ich odhalení by páchatelia mohli čeliť až päťročnému väzeniu v súlade s paragrafom 146 ods. 2 ukrajinského trestného zákonníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies