Únosca žien z Clevelandu dostane doživotie

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 16:06 • 2 min
Únosca žien z Clevelandu dostane doživotie

CLEVELAND - Prokuratúra v Ohiu po priznaní súhlasila, že nebude pre Ariela Castra žiadať popravu

slovakia

left justify in out

Bývalý šofér školského autobusu z Clevelandu, ktorý uniesol tri ženy a desať rokov ich zadržiaval ako sexuálne otrokyne, sa v piatok priznal k stovkám obvinení. To mu umožní dostať doživotie bez možnosti prepustenia namiesto trestu smrti. Prokuratúra v Ohiu totiž po priznaní súhlasila, že nebude pre Ariela Castra žiadať popravu. Na základe dohody neprebehne proces a ženy tak budú ušetrené traumy vypovedať o svojom desaťročnom zneužívaní.

Tri Američanky, ktoré žili v rovnakej štvrti ako Castro, zmizli medzi rokmi 2002 a 2004. Michelle Knightová (32), Gina DeJesusová (23) a Amanda Berryová (27) sa dostali na slobodu 6. mája, keď ich sused počul volanie jednej z nich o pomoc a vykopol dvere v Castrovom dome. Na slobodu sa dostala tiež Berryovej 6-ročná dcéra, ktorú splodila s Castrom počas zajatia. Ako vyplýva z policajných a súdnych dokumentov, Castro ženy vo svojom dome zväzoval reťazami a povrazmi, nechával hladovať, bil ich a zneužíval. Svojim obetiam sa neospravedlnil a ani nevyjadril nad svojimi činmi ľútosť. 
Celý trest pre Castra bude znieť doživotie bez možnosti prepustenia plus 1000 rokov. Formálne by mal súd verdikt vyniesť 1. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona