Únosca troch žien z Clevelandu dostal doživotie

NETKY.SK • 2 August 2013, 06:23 • 2 min
Únosca troch žien z Clevelandu dostal doživotie

CLEVELAND - Americký súd dnes odsúdil na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia Ariela Castra, ktorý uniesol tri ženy z Clevelandu a roky ich sexuálne zneužíval.

slovakia

left justify in out

Castro minulý týždeň priznal vinu v 937 bodoch obžaloby, čím v americkom štáte Ohio unikol možnému trestu smrti. Obžaloba zahŕňala vraždu s priťažujúcimi okolnosťami, znásilnenie, únos a útok, uviedla tlačová agentúra AP.

Za najvážnejší skutok dostal 53-ročný Castro doživotie a ďalší čas vo väzení mu pridali za stovky ďalších trestných činov. Priznanie sa k vine ho zrejme zachránilo pred trestom smrti za to, že bil a týral hladom tehotnú obeť, až kým nepotratila.

Tri ženy zmizli vo štvrti, v ktorej žil aj Castro, v rokoch 2002 až 2004, keď mali 14, 16 a 20 rokov. Všetky prijali ponuku Castra, že ich zvezie. Páchateľ - pôvodom z Portorika - ostal priateľom rodiny jednej z nich a dokonca sa zúčastnil na spomienkových podujatiach.

Amanda Berryová (27), Gina DeJesusová (23) a Michelle Knightová (32) unikli z Castrovho domu tento rok 6. mája po tom, ako jedna z nich vykopla časť dverí a privolala susedov na pomoc. Zachránili tiež šesťročnú dcéru Berryovej, ktorú s ňou splodil Castro. Toho zadržali o niekoľko hodín neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona