Únosca policajtov nemal žiadne požiadavky na ich prepustenie

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:34 • 2 min
Únosca policajtov nemal žiadne požiadavky na ich prepustenie

Únosca policajtov nemal žiadne požiadavky na ich prepustenie

slovakia

left justify in out

Martin H., ktorý do dnešného rána zadržiaval dvojicu policajtov ako rukojemníkov a pri policajnom zásahu prišiel o život, nemal žiadne požiadavky na ich prepustenie. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval prezident Policajného zboru Ján Packa.
      V minulosti päťkrát súdne trestaný Martin H. držal istý čas ako rukojemníkov až troch policajtov - dve ženy a jedného muža. Jednu ženu neskôr prepustil a s ostatnými celú noc križoval v aute trasu Komjatice, Nové Zámky, Šurany. Jednu zastávku mala posádka auta na čerpacej stanici, kde si Martin H. kúpil fľašu fernetu. Vyhrážal sa, že pokiaľ na ceste zbadá policajné auto, rukojemníkov zastrelí.
      Útvar osobitného určenia dostal podľa Packu úlohu vyslobodiť rukojemníkov, pretože hrozilo, že budú zranení alebo zabití. Policajná akcia, ktorú páchateľ únosu neprežil, prebehla dnes o 8.24 h.
      Rukojemnícka dráma sa začala v nedeľu 11. júla po tom, ako o 21.30 h zastavovala policajná hliadka automobil Škoda Felicia, jeho vodič príkaz na zastavenie nerešpektoval. Vozidlo podľa Packu prenasledovali policajti a to zastavilo až v kukuričnom poli. Hliadka jedného člena posádky Kristiána H. zadržala. Súbežne s tým druhá hliadka z obvodného oddelenia v Močenku prehľadávala okolie incidentu a hľadala Martina H. Policajti potom dostali informáciu, že sa nachádza v rodinnom dome v obci Kráľová nad Váhom, išli teda tam, informoval policajný prezident.
      Po ich príchode na miesto Martin H. vytiahol na policajtov samopal vzor 58, hliadke prikázal odložiť zbrane a nastúpiť s ním do vozidla. Packa ďalej povedal, že odišli do Nitry a policajtku poveril, aby zavolala ďalšiu policajtku s tým, že má nastúpiť do služby. Potom už mal Martin H. ako rukojemníkov troch policajtov.
      Packa uviedol, že auto s posádkou začali prenasledovať policajné vozidlá, tie sa však stiahli po upozornení Martina H., že ak ich ešte uvidí, rukojemníkov zastrelí. "Dozor nad vozidlom potom robili iba operatívne hliadky," poznamenal Packa. Po tom, ako Martin H. jednu policajtku prepustil, vozidlo zastavil pri rybníku v obci Nitriansky Hrádok. "V noci som nariadil použiť útvar osobitného určenia na likvidáciu páchateľa," uviedol Packa, s tým, že Martin H. bol päť ráz súdne trestaný, naposledy 10. júna 2010 za trestný čin lúpeže s následkom smrti. Český súd ho za to podľa Packu odsúdil na 13 rokov väzenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies