Únosca egyptského lietadla požiadal na Cypre o politický azyl

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:23 • 2 min
Únosca egyptského lietadla požiadal na Cypre o politický azyl

NIKÓZIA - Egypťan Sajfaddín Mustafá, ktorý sa priznáva k marcovému únosu lietadla s desiatkami cestujúcich na Cyprus, požiadal v tejto krajine o politický azyl. Cyperský minister vnútra Sokrates Chasikos to povedal dnes pre agentúru AP.

slovakia

left justify in out

Žiadosť 59-ročného Mustafu o azyl by mali podľa Chasikosa posúdiť skôr ako žiadosť egyptských orgánov o jeho vydanie do vlasti. Vládne zdroje v Nikózii pritom ešte minulý týždeň informovali, že únosca lietadla bude na žiadosť Káhiry vydaný do Egypta a vybavovanie príslušných formalít sa už začalo.

 

Cyperský generálny prokurátor Kostas Klerides povedal, že Mustafá sa vydaniu do Egypta bráni a najal si právnika.

 

Airbus A320 egyptského vlajkového dopravcu EgyptAir smerujúci z Alexandrie do Káhiry pristál 29. marca v cyperskej Larnake po tom, ako Mustafá počas letu pohrozil odpálením falošného samovražedného pásu. Únosca spočiatku zadržiaval v lietadle cestujúcich a členov posádky, po niekoľkých hodinách sa však vzdal polícii.

 

Podľa vyšetrovateľov je Mustafá psychicky labilný. Na prvých výsluchoch povedal, že chcel vidieť svoju exmanželku a deti žijúce na Cypre, čo však táto žena spochybnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies