Únos školáčiek naberá drastický rozmer: Slúžia ako živé štíty!

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 11:43 • 2 min
Únos školáčiek naberá drastický rozmer: Slúžia ako živé štíty!

ABUJA - Únos stoviek dievčat zo školského internátu v Nigérii v noci zo 14. na 15. apríla naberá čoraz drastickejší rozmer. Okrem predpokladaného masového zneužívania tínedžeriek musia dievčatá vo veku 16 až 18 rokov slúžiť islamským teroristom skupiny Boko Haram aj ako živé štíty.

slovakia

left justify in out

Nigérijská vláda teraz plánuje letecký útok na oblasť Sambiského lesa, kde podľa predpokladov teroristi dievčatá ukrývajú. Úrady doteraz zatajovali počet unesených dievčat, no v stredu priznali, že 230 tínedžeriek unesených zo školy je stále nezvestných. Utiecť teroristom sa podarilo len niekoľkým dievčatám, ich počet sa stále rôzni. Keďže viac ako týždeň od únosu armáda nepredložila žiadny výsledok hľadania, v Nigérii vládne podozrenie, že časti bezpečnostných síl s islamistami z Boko Haram sympatizujú.

 

Počas veľkonočného pondelka zaútočili islamisti na ďalšiu školu, tentoraz v meste Yana v spolkovom štáte Bauchi, pričom zomrelo päťročné dievčatko, uviedla nigérijská agentúra NAN. Militanti zapálili niekoľko budov ako aj školský autobus. Všetci žiaci sú však v bezpečí, povedal policajný hovorca Haruna Muhammad. Boko Haram sa prihlásila aj k útoku na autobusovej stanici v hlavnom meste Abuja 14. apríla, pri ktorom zahynulo 200 ľudí. Od začiatku roku sú islamisti zodpovední za smrť najmenej 1500 osôb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona