Únos francúzskeho občana v Alžírsku nezabráni krajine bojovať proti IS

NETKY.SK • 23 September 2014, 07:55 • 2 min
Únos francúzskeho občana v Alžírsku nezabráni krajine bojovať proti IS

PARÍŽ - Zajatie francúzskeho občana v Alžírsku nezabráni Francúzsku podieľať sa na koalícii krajín vedených USA proti militantom zo skupiny Islamský štát (IS), vyhlásil v pondelok francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius.

slovakia

left justify in out

"Urobíme všetko, čo budeme môcť, aby sme rukojemníkov oslobodili," povedal Fabius novinárom. "Ale teroristická skupina nedokáže zmeniť postoj Francúzska," dodal minister, ktorého citovala agentúra Reuters.
      

Francúzskeho občana uniesli v nedeľu na severovýchode Alžírska v oblasti mesta Tizi Ouzou, kde bol na dovolenke. Na videu, ktoré sa dnes objavilo na sociálnych sieťach, zamaskovaný muž hovorí, že je členom skupiny Vojaci Kalifátu (Džund al-Chiláfa), ktorá sa nedávno odštiepila od severoafrickej odnože al-Káidy a prisahala vernosť IS. Varoval francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, že skupina popraví rukojemníka, ak Francúzsko neukončí vojenské akcie proti IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona